От х:

Днес в x:

Банкер и програмист честитят джигитите с карамфил

Иван и Силвия днес пренебрегнаха студа...


Бъдещият банкер от Финансово стопанската гимназия Силвия Тъканова и съученикът и от 12 клас и бъдещ програмист Иван Борисов днес закичваха хасковските шофьори с китка карамфил, в почит към Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП-та. Двамата абитуриенти бяха част от мащабната акция на хасковската полиция по метода на широкообхватния контрол, по която в района на бул. Никола Радев се спираше всеки автомобил за проверка и контрол. Облечени в народни носии, усмихнатите „икономисти“ обикаляха между притеснените от стоп-палката шофьори и покрай шофьорски книжки и талони за колата вмъкваха по едно цвете и брошурка със съвети за внимателно шофиране. Според Силвия и Иван, хасковлии имат нужда от това напомняне, защото до един са неразумни шофьори. Според вече шофьорът Иван Борисов, нашенци карат лудо, непредпазливо и на моменти безумно, като за скромния му едногодишен опит зад волана, колегите му вече сварили да му отнемат предимство във ВСЯКА една точка на града. Само внимателното му управление го отървавало от ПТП-та. Силвия още не кара, но за сметка на това нейни близки са катастрофирали заради две от най-обичайните качества на задкормилните устройства-бясното натискане на газта и незачитане на всякакво предимство.

Поради тази причина децата станали доброволци в инициативата на гимназията, чиято акция е с цел да се намалят катастрофите в Хасковско и свързания с тях травматизъм. Че от инициативата има нужда личи и от статистиката на полицията. Според нея за само 9 месеца от началото на 2014-та в региона са станали 213 тежки ПТП-та а убитите и ранените се падат по един за точно 273-те дни от началото на годината. В смачканите ламарини издъхнали 14 души включително и абитуриентката от Езиковата Александра Атанасова и били ранени включително и тежко-261 човека. „Каквото и да си говорим, кара се безотговорно, без да се държат сметка за последствията“ заключиха младежите. Анализът на КАТ потвърждава, че
причините за тежки ПТП-та са именно в показателя “ниска култура при управление на МПС и агресивно поведение” от страна на водачите. Този показател е в основата на най-грубите нарушения на правилата за движение и най-тежките катастрофи в региона.

На фона на тежките жертви, достойни за една средностатистическа война в Близкия изток, избраните карамфили имаха многозначителен подтекст за закичваните шофьори. Позитивните деца не бяха обърнали внимание на този аспект, но пък обърнаха внимание, че по-добре шофирането да започва с китки, отколкото да завършва с тях.

Г.Христов

...и закичваха хасковските шофьори с карамфили
Младежите щъкаха в народни носии измежду полицаите от 5 патрулки
За час бяха проверени десетки автомобили по бул. Никола Радев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Mo
    mokardo serbezov
    32 -1
    15:26, 11 ное 2014
    До журналиста Г Христов престани с тая досадна фраза Джигит дай нещо ново прекалявате
  • 2
    Ov
    Ov4ar
    13 -3
    16:38, 11 ное 2014
    Георги Христов е джигит.
  • 3
    Mu
    muslum 1
    1 -18
    17:42, 11 ное 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Xe
      xexe
      4 -4
      21:06, 11 ное 2014
      И ******и се обадиха...
  • 4
    Ел
    Елена П
    4 -2
    21:21, 11 ное 2014
    Еее как можахте бе един българин няма на снимките...само чернилки
  • 5
    Ах
    АХЪ
    0 0
    09:39, 12 ное 2014
    Христов,една снимка има излишна...
Последни новини