От х:

Днес в x:

Мъгливи засечки пред очакваното слънце

Тя си чака слънцето

Днес времето ще е по-хубаво от вчерашното, но пък започва по по-калпав начин. Досадна мокра мъгла затруднява хората имащи нещастието да стават рано за работа. В Хасково мъглата има по-скоро характеристика на димка, като видимостта се измерва със стотици метри. Според пътуващги по Е-80 обаче на места там видимостта пада под 50 метра. Мъгливо е навсякъде по поречието на Марица включително и най-много в Димитровград. Очаква се всичко да се разсее до обяд и денят да си влезе в нормите. А те са почти пролетни.


Минималната температура е около 5 градуса, очакваните максимални стойности между 11 и 16 градуса, за района на Хасково около 14-15.Може и по-добре както се доказва и от 5-ти ноември 1965-та година, когато термометрите са отчели цели 26 ° по Целзий. Но от друга страна може и доста по зле като през 1973-та година, когато по това време вече зимата е била влязла във владение, а температурите са били от порядъка на минус 6.5 градуса.
Около и след обяд ниската слоестта облачност ше се разкъса и намалее до степен на изчезване. Ще грейне слънце. Вятърът ще липсва почти изцяло, а там където се появи ще бъде слаб южен. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Никодимчо
    2 -1
    14:03, 5 ное 2014
    Аах, че се е отворило ... едно хубаво време!
Последни новини