От х:

Днес в x:

Върнахме на Иран забранени за внос нефтени масла

Опит за въвеждане и транспортиране на забранени нефтопродукти от Иран на територията на Европейската общност предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево.

Нефтопродуктите са превозвани в два камиона с българска регистрация. В тях 232 метални варела са били пълни с  46 900 кг. нефтени масла.

Пред митническите служители на МП „Капитан Андреево” са представени документи за превозването на хидравлично и базово масло с идентично тегло. Отбелязано е, че са закупени от Обединените арабски емирства.

Митническите служители обаче открили  безспорни доказателства, че товарите са качени в Иран.

Поради съмнения за нарушаване на изискванията на Регламент (ЕС) № 267/2012 на Съвета, въвеждащ ограничителни мерки срещу Иран, са взети  проби за лабораторна експертиза за изясняване вида на нефтопродуктите.

След изследването става ясно, че че превозваните стоки са нефтени масла в обхвата на забранените за транспортиране на територията на Европейската общност нефтопродукти, изнасяни от Иран.

„Българската митническа администрация стриктно спазва ангажиментите за изпълнение на ограничителните мерки, поради което товарните автомобили не са допуснати на територията на общността и са предистинирани обратно към изпращача”, коментираха по слечая от Митница Свиленград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини