От х:

Днес в x:

Майстор се преби от 7 метра, след приятелска помощ на покрива

Почти никой не спазва правилата за безопасност при смяна на керемиди или улуци


55-годишен мъж е в тежко състояние след падане от покрив на двуетажна къща в хасковското село Малево вчера следобед. Сафет Реджеб се качил на покрива на комшия за да му помогне в смяната на улуците. В хода на работата обаче се подхлъзнал и полетял от поне 7 метра височина. За негово нещастие се стоварил и върху циментова пътека под стрехата. Мъжът е с раздробени ребра, таз, бедрена кост и с разкъсан далак. Настанен е в хасковската хирургия, където му е извършена животоспасяваща операция. Състоянието му остава критично. Случаят е разследван от хасковската инспекция по труда. Поне по първоначалните констатации на инспекторите, Сафет не бил на работа в момента, не работел на трудов договор някъде, нито пък имал трудовоправни отношения със съседа. Нямало изградено скеле, нито други обезопасителни средства-колан, каска и прочие. Реджеб бил опитен майстор, но хлъзгавите керемиди му изиграли лоша жега. Сафет бил родом от софийското село Божурище, бил в Малево при роднини.

Все още няма установен виновник за трудовата злополука при трагедията от миналия четвъртък, когато потеглил на собствен ход камион смаза 30 годишен хасковлия в двора на склад от източната индустриална зона. Става въпрос за нещастен случай, а ако има нещо друго, то е от компетенцията на полицията, съобщи шефът на хасковската трудова инспекция Петър Андреев. В случая не ставало дума за ремонтни работи, за да се говори за някакви правила за трудова безопасност. Сменял се само акумулатор, по време на което камионът потеглил. Кой е отговорен за тази небрежност ще уточняват органите на МВР, допълни Андреев.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    11
    111
    17 0
    16:03, 1 окт 2014
    Преди 2месеца от аква 3 беше паднал от покрива един работник в училище в гр любимец, много травми се крият в пим сьщо
    • За
      Загрижен
      6 -6
      21:46, 1 окт 2014
      Да би мирно седяло , не би чудо видяло се казва в поговорката . Ако не искате травми си седете в къщи бе , нали трябва да се изкарва хляба по някакъв начин , а че се крият трудови злополуки това си е вярно . Ако инспекцията си гледаше работата както трябва тези нещастни случаи може би щяха да са по-малко , но това е България и тука всеки си прави каквото си иска ,това е истината за съжаление !!!
  • 2
    Да
    ДАНЪКОПЛАТЕЦ
    8 -2
    22:33, 1 окт 2014
    Ха недей се загрижва толкоз.къде си видял загрижена мащеха???ако имаше държава такива случаи нямаше да съществуват в пространството,защото всеки щеше да има достатъчно пари да си наеме специализирана фирма с всички екстри...
Последни новини