От х:

Днес в x:

ДЕСНИТЕ: Трагедиите, които ни заливат доказват лошото качество на българската политика

Коалиция ДЕСНИТЕ  изказва съболезнования на близките на загиналите в наводненията. От коалицията призовават гражданите не само към съпричастност към бедстващите, но и за нетърпимост към злоупотребата с власт и доверие

Настояваме за незабавно осигуряване на спешна медицинска, психологическа, социална и финансова помощ на пострадалите семейства, за спешни мерки от страна на служебното правителство за изплащане на забавените заплати на служители на „Напоителни системи“ и за незабавен план за действие по предотвратяване на незаконното изсичане на гори, който е особено належащ, предвид и от наближаването на зимния сезон. 

Отговорността за щетите от бедствията е пряка отговорност на последните три правителства – на Тройната коалиция, която създаде Министерство на бедствията и авариите, оглавявано от ДПС, което експлоатира запасите и занемари дейностите по превенция; на правителството на ГЕРБ, което съсипа „Гражданска защита“ и си затвори очите за злоупотребата с пари за почистване на реките и деретата от общините и на последното правителство на БСП, ДПС и Атака, което остави служителите на „Напоителни системи“ без заплати.

Една година след трагедията в село Бисер, хората там все още живеят на фургони, месеци след трагедията в Аспарухово, хората все още не са получили адекватна помощ и подкрепа от държавата. На практика се оказва, че ние воюваме със себе си, заради упадъка на морала и достойнството на обществото и неговото представителство. Трагедиите, които ни заливат са прякото доказателство за лошото качество на българската политика през последните години и трябва да станат най-силната мотивация за решителна промяна на статуквото.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини