От х:

Днес в x:

130 ченгета охраняват черната торсида, гласуваха доверие на Ненов

Черната торсида е най-крайната агитка в България


90 полицаи и около 40 души жандармерия ще охраняват легендарната агитка на Ботев ПД за съботния мач с Хасково, съобщи изпълнителния директор на клуба Тихомир Петков. Черната торсида, каквото е едно от прозвищата на ултрасите на Ботев, са известни с това че не ги слуша главата и хвърлят в ужас дори и полицията. Преди три години именно Бултрасите щурмуваха палатите на циганския барон Цар Киро, а дори тежко въоръжените ченгета избегнаха сблъсък с тях.

Освен че са фанатично привързани към отбора си, Бултрасите просто са зажаднели за футбол на своите, след като миналия кръг БФС наказа отбора им да бъде без публика и то точно за дербито в Левски.
Към настоящия момент заявките на пловдивчани са за 2000 души, което категорично е над капацитета на клетката за гости на стадиона. От Хасково готвят буферна зона, която заедно със засиленото полицейско присъствие трябва да предотврати контакт между ултрасите на двата отбора. От домакините призовават своите фенове да се въздържат от провокации. Основен проблем е, че феновете на гостите ще пристигат с личните си автомобили, което освен обичайното задръстване с коли на Ямача, ще направи невъзможно взимане на превантивни мерки за ограничаване на евентуални сблъсъци между двете агитки.

Втората новина от Ямача е че треньора Димчо Ненов е получил кредит на доверие да води отбора в първенството. Това съвсем не бе сигурно в началото на седмицата, когато Ненов бе привикан да дава обяснения за слабото представяне на Хасково, което го закотви на дъното на А група. Чашата на търпението преляла след разгромното 0:3 от Берое Стара Загора. Не че това бе най-крупната загуба на Хасково/0:4 срещу ЦСКА/, но все пак надеждите бяха от Берое да се откопчи нещо. По наша информация на Ненов била готвена шапка, като за това настоявали поне половината членове на управителния съвет. Най-сериозното обвинение към наставника било, че изтървал съблекалнята. Там царяло разцепление между местните играчи и вносните „звезди“ които от началото на първенството се представят меко казано незадоволително, дори и когато не са контузени. В същото време местните момчета с огромен дял за влизане в А група тъпчат в дубъла.

Като истинси мъжкар Ненов обявил че е негова отговорността за слабото представяне на отбора и признал, че допускал грешки. За Haskovo.net наставникът заяви че ако му поискат оставката ще си тръгне, но решението е на ръководството. След няколкодневно главоболие какво да се прави, на наставника е гласуван кредит на доверие. „Имаме последен шанс срещу Ботев“ енигматично заяви Ненов още преди вчера да стане окончателно ясно, че остава. Засега.

За мача с Ботев почти сигурно отпада най-опитния играч Емо Ангелов заради травма. Това означава че на негово място влиза играещият на същата позиция местен кадър Димитър Алексиев син на легендата Петър Алексиев. Митко заслужи шанса си и с великолепното си представяне срещу Берое миналата седмица където вкара хет-трик, а Хасково 2 за разлика от Хасково 1 записа победа с 4:3. В мача най-вероятно ще играе и капитана Недялко Хубенов, който бе изритан в окото на двубоя в Стара Загора. Играчът обаче предупредил че освен ако не е в гипс, въобще да не го отписват от състава. Николай Димитров е възстановен, не съвсем същото е положението с контузения голмайстор Дончо Атанасов. Той е може би единственият от новите попълнения, за който треньора Ненов е прав, че играта му тръгна, има качества и опит, но и малшанс да се контузи точно в неподходящия момент. Мачът с Ботев ПД е от 18 часа в събота. Цените на билетите остават непроменени, като гостите ще плащат по 6 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини