От х:

Днес в x:

Министър натиска строители да свършат предсрочно надлез

Служебният министър на транспорта Николина Ангелкова притисна днес строителите в Димитровград да свършат жп надлеза и кръговото около Водната кула предсрочно. Вместо в края на ноември, обектът да е готов до края на октомври, поиска министърът.

Строителите от Терна заявиха, че работата върви по график, въпреки дъждовете през последните седмици, но има технологични срокове, които няма как да бъдат съкратени. Въпреки това от фирмата изпълнител се наеха да изготвят нов график, съобразен с желанията на Ангелкова, който ще бъде обсъден другата седмица в министерството. „Няма да правим компромиси с качеството“, подчерта служебният министър. Но обясни, че настоява строителството да приключи преди настъпването на зимата.

Тя бе днес в Димитровград да инспектира строителството на скоростната жп линия Пловдив – Свиленград, която трябва да е завършена догодина. Ангелкова огледа и ремонта на чакалнята в Димитровград, надлеза до Водната кула, реконструкцията на цялата жп гара. Тя бе посрещната от кмета Иво Димов, шефа на ОбС Стефан Димитров, областния управител Кадир Исов. Градоначалникът поиска съдействие за прехвърлянето на собствеността на емблематичната за града Водна кула, а Ангелкова обеща това да се случи в къси срокове. Кулата е собственост на БДЖ, но ще бъде прехвърлена на НКЖИ, а после на общината, обеща министърът. Иво Димов пък пое ангажимент общината да извърши проектиране и реконструкция,за да се превърне тя в истинска атракция.

„По Оперативна програма Транспорт трябва да усвоим 1.5 млрд. до края на 2015-а. Това означава по 100 милиона на месец“, обобщи Ангелкова.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини