От х:

Днес в x:

Одрусаха футболния клуб с 3000 лева заради диви фенове

Димки оцветиха въздуха след гола на "Хасково" с "Лудогорец"

Българският футболен съюз наложи 3000 лева глоба на ФК „Хасково“ заради феновете, които хвърляха бомбички и димки в първия мач от първенството на „А“ група срещу „Лудогорец“. Емоционалните изблици на радост настъпиха при отбелязването на единствения гол в срещата. Звездният момент за момчетата на старши треньора Димчо Ненов и за всички техни привърженици настъпи в 41-та минута на двубоя. Публиката избухна, а агитката се оцвети в червено заради фойерверките. Според правилника на БФС обаче това е нарушение, заради което клубът ще отнесе санкция. Изпълнителният директор Тихомир Петков заяви, че ще проведе среща с фенове, за да бъдат предотвратени бъдещи санкции за клуба. Ако нещата потръгнат в унисон, от ръководството на клуба обещаха да помислят за осигуряване на безплатни автобуси за гостуванията на „Хасково“, което да умилостиви привържениците и да се държат прилично.

Междувременно стана ясно, че билетчето за ученици ще поевтинее с левче, вместо 4 лева, то ще бъде 3 за домакинските мачове. Иначе останалите ще са по 6 лева, а под козирката – 10 лева. За предстоящия мач срещу „Локомотив“ (Пловдив) касите ще отворят около 15 часа в събота, за да не се получават струпвания. Мачът ще се играе същия ден от 18 часа. За тогава се очаква да пристигнат близо 2000 ултраси на „смърфовете“. Проблемът обаче е, че секторът за гости поема около 600 души и вероятно ще се наложи полицията да отцепи допълнително пространство за феновете на гостуващия отбор. Всеизвестен факт е, че привържениците на „Локо“ (Пловдив) подкрепят мощно любимците си. За да заглушат агитката, хасковските фенове пък се заканили да отидат на трибуните с тъпан. От ръководството на хасковския клуб се надяват на още по-силна подкрепа от страна на публиката. На първия мач имаше близо 7000-8000 души.

Иначе във ФК „Хасково“ всички футболисти са на линия, освен Владислав Узунов, който ще бъде лишен от участие в един мач заради два жълти картона. Засега играчите тренират веднъж на официалния стадион, веднъж на стадиона в Димитровград. Очаква се да бъде изпълнено намерението игрището в квартал „Болярово“ да стане помощно с цел да се запази официалния терен.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини