От х:

Днес в x:

Войводите от Хасково “за“ създаването на „общ патриотичен фронт“

Антон Андонов

Войводите от Хасково обявиха в нарочна декларация, че застават зад готвеното по предложение на Национален фронт за спасение на България създаване на „общ патриотичен фронт“.

Предложението се подкрепя както от местната структура на ВМРО с председател Недялка Иванова, така и от регионалната, която отговаря освен за хасковска област и за Старозагорска, регионален координатор с Антон Андонов.

Според войводите от Хасково коалицията между ВМРО и НФСБ ще отговори на очакванията на членовете и симпатизантите им и ще реализира по-адекватно вижданията за управленските политики на държавата.

Считаме, че мястото на ВМРО в такъв политически съюз е естествено и идейно обосновано. В тази конфигурация най-старата патриотична формация - ВМРО, ще има по-голяма възможност да отстоява своите патриотични идеали.”, се казва в декларацията.

Вече изразената позиция представителите на ВМРО - Хасково декларират, че ще отстояват и на предстоящото заседание на Организационния съвет, където ще бъде взето решение за коалиционната политика на ВМРО - Българско национално движение на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Преди седмица от НФСБ обявиха, че Патриотичният фронт ще бъде отворен и за почтените членове на партия „Атака“, без нейното ръководство и парламентарната група, компрометирали патриотичната идея.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини