От х:

Днес в x:

Кметът мисли за 5-ти мандат

Кметът мисли за бъдещето

Ако трябва ще се кандидатирам за 5-ти мандат. Така отговори кметът Георги Иванов на журналистически въпрос относно бъдещите му намерения в политиката. Разнищването на темата започна от твърдения в националната преса, че кметът ще става депутат. „Аз мисля, че не ставам за депутат. Още на второто заседание ще им тегля майните и ще си тръгна“, коментира градоначалникът. Що се отнася до кметуването му, всичко се свеждало дали хората искат да е кмет. Според Иванов, половината град ще е доволен, ако се махне като депутат, за да си отдъхнат, другата половина харесва управлението му и ще са нещастни. При кметуването ще е обратното. „Въпросът е ако искате друг кмет, намерете го, търсете го, фаворизирайте го“, препоръча той, като после добави, че до догодина /времето на местните избори/ има много време. „Достатъчно съм кметувал, за да се говори отсега за следващ мандат“, избегна прекия отговор той.

Припомняме, че на миналите местни избори Георги Иванов обяви доста преди вота, че няма да се кандидатира за кмет и анонсира, че наследник ще му е човек от администрацията, който ще е обучен да се справи. Впоследствие обаче промени решението си и се яви лично на избори, за да спечели 4-ти мандат. Според хора от вътрешния кръг на градоначалника, изборът му за нов мандат е предрешен. В тази посока е и масираната организационна и финансова подкрепа за иначе недолюбвания от кмета футбол, за който публично е твърдял, че му е безинтересен.

Във всеки случай депутат няма да става. „Нека заповядат да ми снимат къщата. Не се притеснявам“, захапа друга публикация в неназован вестник Георги Иванов, засягаща имота му на брега на яз. Клокотница. „Имал съм бил палат. Ами имам, защото от 30 години работя в строителството. Ако бях даскал, нямаше да имам“, натърти той.
Освен от националната преса се оплака и от националното разпределение на субсидиите за читалища. В него Хасково има отпуснати 5 хиляди лева. В Минерални бани те са 26 хиляди, а сигурно в Стамболово четат най-много, защото за читалища там са дадени 27 хиляди - най-много от всички в областта. „В Търговище няма община с под 30 хиляди лева, в Силистра под 50 хиляди“, сравни кметът и накрая благослови БСП: „Ако ви кажат, че те са управлявали, управлявали са, да, но може би само тоалетните на парламента“.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини