От х:

Днес в x:

Затапихме Турция и бежанците с 30 км бодлива тел

С Турция ще се гледаме през тел

Южната ни граница вече е опакована в бодлива тел като концлагер. 30 км бодлива тел на височина около 3 метра заграждат браздата в района на Елхово, участък, който се превърна в любимото място за форсаж на прииждащите сирийски бежанци. В гъстите и тесни сокаци там физическият контрол е почти невъзможен, затова се пристъпи към вдигането на металната защита. На 9-ти този месец бе поставен последния метър от струващото 7 млн. лева съоръжение. В четвъртък пък ще е денят за хвалене с постигнатото, на което ще присъства лично министърът на отбраната Ангел Найденов. В зависимост от климатичните условия в следващите няколко дни предстояло допълнително полагане на режеща тел тип „Бруно“. Следва назначаването на комисия и приемо-предавателните дейности, за да получи и стопанисва МВР защитното съоръжение. Министърът на отбраната посочи, че след приключване на тези дейности броят на ангажираните с тях военнослужещи и полицейски служители ще бъде намален. Досега редова полиция от цялата страна бе зарязала задълженията си по места, за да охранява с телата си България от бежанската вълна. Ефект имаше, очаква се с оградата да е по-голям.

Според министър Найденов похарчената сума от 7 млн. е в рамките на разчетеното от проектанта. Отделно от тази сума обаче около милион и половина лева са за сметка на Министерството на отбраната.

„Българските военнослужещи изпълниха с чест и достойнство задачите, които им бяха възложени, които, нека да подчертая, не са присъщи на армейски части“, каза още министър Найденов.

Г.Христов

Вместо стена от ченгета ще има стена от тел
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини