От х:

Днес в x:

Пак опашка пред Първа инвестиционна, плащат бързо

Отново под обсада от клиенти отвори в понеделник клонът на Първа инвестиционна банка в Хасково. В сравнение с петък обаче навалицата бе поне наполовина. Освен това клиентите се обслужвали доста бързо и хората се надяват до обяд опашката да се стопи съвсем.

Изявленията на банкери, политици, както и срещата при президента Росен Плевнелиев очевидно са поуспокоили хората, но не съвсем. „Нямам доверие на никого в тази държава. И през 97-ма приказваха същите работи“, тросна се възрастен мъж с импровизирана шапка от вестник. Повечето от запитаните отрекоха да имат нещо общо с паниката през последните дни около банките. Просто им трябвали пари в брой, тегленето било планирано. „Имам работници, краят на месеца е и трябва да им платя“, обясни бизнесмен.

Обслужването в банковия салон вървяло много по-бързо, отколкото в петък, споделиха излизащи от банката. Млад бизнесмен се оплака, че бил вътре почти час. Но не теглел пари в брой, а извършвал банков превод.

Тази сутрин Европейската комисия обяви, че е одобрила кредитна линия от 3.3 млрд. лева за стабилизиране на банковата система в България. Тази новина е успокоила повечето хора. Но явно не всички.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини