От х:

Днес в x:

Оправдан за сводничество отново на съд

Ахмед Ахмед

Оправданият за сводничество Ахмед Ахмед от Хасково застана отново пред Темида днес. 45-годишният мъж бе оневинен от районен съд в Хасково с председател на състава съдия Даниела Николова. След протест от прокуратурата днес той бе изправен пред окръжните магистрати.

Ахмед е на подсъдимата скамейка по обвинение за престъпление, извършено преди повече от 5 г. Вечерта на 3 март 2009 г. 45-годишният Ахмед се навъртал пред Бизнесцентъра, когато дошъл Димо Д. да търси проститутка. Казал на Ахмед, че иска Ембиш Б., която тогава била на 20 г. Посредникът поискал да му се плати предварително и Димо му дал 50 евро. Тогава братът на Ахмед – Семо, известен като Севал, се свързал с момичето и й казал, че трябва да отиде в местен хотел, защото има работа за нея. Уговорката била Ембиш да получи 60 лв., а двамата братя - по 20.

Когато Семо отишъл да обменя парите, разбрал, че банкнотата е фалшива и заедно с брат си се жалвали на полицаите. Тогава вкупом отишли до хотела, където се натъкнали на „любовното гнездо“. Униформените отвели цялата група в районното да дават обяснения.

За изясняване на фактите от март 2009 г. прокурорът Невена Владимирова заяви, че трябва да бъдат призовани трима свидетели, които не са разпитани пред първата съдебна инстанция. Това са клиентът Димо Д., братът Семо Стоянов и Жеко Димитров. Председателят на съдебния състав Милена Петева уважи искането на държавното обвинение и отложи делото за 23 септември.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини