От х:

Днес в x:

Сребърна звезда за отличничка на "Васил Левски“

Директорът на училището Атанаска Петкова награди отличничката Божидара Топузова със "Сребърна звезда"

За първа година със „Сребърна звезда“ бе наградена най-добрата ученичка на випуск 2013/2014 в СОУ „Васил Левски“. Отличието бе връчено на Божидара Топузова. Абитуриентката е избрана с решение на педагогическия съвет. Девойката бе наградена за отличен успех и цялостна дейност в училището. Има редица постижения, както в училище и в спорта, така и на различни олимпиади, похвали я педагогическият съветник Виолета Русева. Талантливата девойка възнамерява да учи фармация в София. „Дори да не ме приемат тази година, ще кандидатствам догодина“, скромна е Божидара.

Инициативата с връчването на това отличие стартира от тази година в школото. „Надяваме се всяка година да имаме достойни ученици, на които да връчваме този пентаграм“, каза директорката Атанаска Петкова. Наградената Божидара Топузова пък заяви, че наградата е резултат не само на нейните усилия, но и на учителите й през годините. Тя изказа благодарности на настоящата и бившата директорка на школото, както и на класната си Стефка Петкова.

Тази година освен Божидара с отличен успех завършиха Гергана Георгиева, Татяна Маринова и Емине Алтън. Средният успех от дипломите на всички 26 зрелостници е 4.28.

Всички завършващи дванадесетокласници бяха облечени с тоги, като истински абсолвенти. В края на тържественото дипломиране зрелостните хвърлиха шапки. Малко след това всеки един от тях изпрати съобщение в подкрепа на пострадалите от Варна.

Днес дипломи получиха и 40 осмокласници от СОУ „Васил Левски.

Тържеството завърши със скромна почерпка.

Анета Кутелова 

Абитуриентите подкрепиха пострадалите от Варна

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини