От х:

Днес в x:

Общината брои колите на кръстовището-убиец, спорят за камерите

При единия от инцидентите на "Раковски" в началото на май загина пътничка в такси

Лицензиран пътен инженер е ангажиран да направи анализ какво би могло да се промени в регулацията на кръстовището на бул. „Раковски“ и ул. „Дунав“ в Хасково. На въпросното кръстовище в

началото на миналия месец загинаха двама души при катастрофи, а днес пострада още една жена, возеща се в автомобил, чието предимство бе отнето от пиян шофьор.

Дни след инцидентите със смъртни случаи през месец май от КАТ внесоха искане в община Хасково за нова регулация на кръстовището. Пътните полицаи предлагат да се поставят изкуствени неравности от двете страни на булеварда, да се монтира отделна секция на светофара за завиващите наляво и да се поставят камери за видеонаблюдение.

Според зам.-кмета на община Хасково Златимир Желев предложенията трябва да бъдат обмислени задълбочено, за да не се натовари движението по булеварда и кръстовището. Освен това според него за намаляване на катастрофите по „Раковски“ е по-добре от КАТ да монтират камери, с които да се осъществява контрол, за да може да се съставят и актове на нарушителите. С камерите на общината е невъзможно да се глобяват шофьори.

Относно исканията за секция за ляв завой и поставяне на неравности, се правят изчисления. Пътният специалист трябва да брои колите, които минават през кръстовището, при това в пикови часове – 8-9, 12-13 и 17-18 часа. Случва се в тези интервали да минават по около 500 автомобила. Преброени са и преминаващите за час нощно време и в малко натоварените часове, при което е установено, че има едва по 30 автомобила.

Транспортната комисия ще трябва да обсъди дали през деня няма да се получи тапа на кръстовището, ако се поставят неравности и секция за наляво. Иначе неравностите биха възпрели само тези малцина шофьори, които карат бързо нощем. Повече яснота по искането на КАТ за нова регулация ще има през другата седмица, каза още Златимир Желев.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини