От х:

Днес в x:

Детска площадка се превърна в змиярник

Детската площадка на ул. "Дервент"

Детската площадка на улица „Дервент“ в Хасково се е превърнала в змиярник и развъдник за кърлежи. Теренът е обрасъл в трева до коленете и не е невъзможно да се използва, не пръскат и срещу паразити, алармираха читатели на Haskovo.net.

Площадката съществува от 70-те години и за последно преди близо 3 г. е направено освежаване на детските съоръжения, разказаха живеещите в близост. За последно обаче тревата била косена миналата година и оттогава никой не обръща внимание, разказа Бояна Георгиев, която е и бъдеща баба. „Когато я поддържаха, имаше деца и възрастни, сядаха по пейките“, добави жената. След занемаряването й се налага децата да играят на пътя или да ходят в далечен парк. Добре, че шофьорите карат внимателно и пазят децата, които играят на улицата, успокояваха се обитателите по „Дервент“.

Въпреки че площадката е обрасла в бурени, три деца бяха превзели катерушките. Преди два дни те дори видели змия в близост до парка. Там има и големи дървета, чиито корони висят и от тях напролет падал цвят, който събирал оси. Освен това били и опасни, тъй като при силен вятър можело да стане беля. Живеещите в района настояват дърветата да бъдат окастрени. Междувременно от квартала се организирали и събрали подписка, която била изпратена в общината. Според хората имало предложение на мястото на детската площадка да се направи голям парк, но така и до момента идеята не е осъществена.

От община Хасково заявиха в отговор на запитване от Haskovo.net, че тревата в детската площадка по ул. „Дервент“ е била косена веднъж тази година. От администрацията обаче реагираха бързо и изпратиха екип на място, който е констатирал очевидното. Тъй като сега пак е израсла, утре до обяд теренът ще бъде обработен отново – ще се окоси тревата и ще се напръска срещу паразити, заяви пресаташето на администрацията Бояна Тодорова. Тя добави, че още в началото на пролетта тревата по всички паркове е била окосена и е пръскано за кърлежи.

Анета Кутелова

 

Тревата е до колене

Бояна Георгиева (вляво)
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини