От х:

Днес в x:

Реформаторите: Има документи за договор по ”Южен поток”

Разполагаме с ясни данни и с документи, че в дните след евроизборите е подписан договор за строеж на газопровода "Южен поток", обявиха от Реформаторския блок.
Миналата седмица изненадващо премиерът Пламен Орешарски обяви, че спира работата по проекта, докато процедурата не бъде синхронизирана с ЕК, която започна наказателна процедура.

Той обаче отклони въпроса има ли сключен договор за строителство с думите, че не е подготвен да отговори.

Петър Москов от Реформаторския блок заяви в Русе, че подписването на договора е в дните след евроизборите.

"Нека той знае, че както веднъж разкрихме машинациите им с документи, които имаме, трябва много добре да си направи сметката какво ще каже в парламента. Защото за нас са важни параметрите на този договор и на сключения заем", добави Москов.

Неотдавна от дясната коалиция показаха документи, от които става ясно, че законови промени, засягащи "Южен поток", са писани по препоръки от Русия, а като вносител е посочен председателят на парламента Михаил Миков.

По-рано днес от ГЕРБ съобщиха, че лидерът им Бойко Борисов се е срещнал със сенатор Джон Маккейн по негова покана в Сената на САЩ във Вашингтон. Двамата обсъдили различни въпроси, сред които този за „Южен поток".

Именно след среща с Маккейн и още двама сенатори премиерът обяви, че замразява проекта.

Оказва се, че управляващите са подписали договор за "Южен поток", каза вчера Борисов в САЩ. Пред БНР той заяви:

"Ами ако има неустойки в този договор – на 3,8 млрд. евро, ако неустойката е 10% - над 760 млн. лв? Тези хора ще влизат в затвора за това нещо…".

Бившият премиер обяви, че при участие на ГЕРБ в ново правителство, договорът за "Южен поток" ще бъде прекратен и ще бъде проведена нова - прозрачна и точна процедура по изискванията на българското и европейското законодателство, а след това подписан по същите правила.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини