От х:

Днес в x:

Повишиха наемните такси на Зеленчуков пазар, повдигат темата и за нелегалните таксита там

Таксите за наем на търговците са повишени след решение на ОбС днес

Общинският съвет в Димитровград одобри предложението за повишение на таксите на наемателите на Зеленчуковия пазар в Димитровград. То бе подкрепено с 29 гласа "за" единодушно по време на днешното заседание.

В докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров предлагаше да има скок, като се актуализира Наредба №10 за местните такси и цени на услуги на територията на Общината.

В момента търговците плащат дневна такса от 1 лев, месечна - 16 лв., а годишната е 192 лв. След промяната в наредбата, дневната такса вече е 2 лв., месечната - 20 лв., а годишната стана 200 лв.

Според вносителя, много от търговците се представят като земеделски производители, за да ползват отстъпка от 50% от наема. Димитров призова ръководството на ОП "Пазари и тържища" да следи по-стриктно за спазване на това условие.

По време на обсъждането днес думата взе и председателят на ПК по пазари към Общинския съвет Петя Тошкова. Тя постави редица проблеми, касаещи пазарите в града. Според Тошкова, липсват ясни мениджърски решения по темата, а зеленчуково тържище е в неугледен вид.

Тошкова постави и темата за нелегалните таксита, паркиращи зад ресторант "Балкантурист". Според нея, Общината трябва да направи нещо по въпроса.

Кметът Иво Димов отговори, че е готов да се изготви предложение за приемане на символична такса за ползване на паркинга там. Според него, това е единствения начин да бъдат пресечени превозвачите, които спират там.

"Общинска полиция си има и друга работа, не може непрекъснато да разгонва нелегалните таксита, които след това се появяват отново", добави Димов. Идеята, обаче не бе коментира в детайли по време на днешното заседание на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини