От х:

Днес в x:

Спад в цените на плодове и зеленчуци след празниците

Изображение 1 от 5

    Плодовете и зеленчуците поевтиняха след празниците на Зеленчуковия пазар в Хасково, забелязаха бдителни граждани. Около коледните и новогодишните празници краставиците масово се предлагаха на цени около 4.50 лева за килограм, а сега се намират за 2.50 лева. На подобни цени бяха и доматите, които са поевтинели като краставиците. Капията стигаше 4 лева за килограм, а се намира по 2.50 лева. Разлика има и в цената на гъбите. В края на миналата година бяха по 5-6 лева за килограм, а сега вървят около 4 лева. 

    Леко понижение има в цента на някои плодове, отбеляза хасковлия, който е редовен клиент на Зеленчуковия пазар. По думите му, в случая може да става дума за различен сорт плодове и зеленчуци, но е факт е, че забелязва понижение в цените, каза той. Думите му бяха потвърдени и от няколко продавачи.

    Въпреки по-ниските цени, днес на тържището имаше малко клиенти. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      12
      123
      33 -2
      16:42, 9 яну 2022
      Защо няма надпис ПЛАТЕНА СТАТИЯ ? Цените ги вдигнаха до небесата самите търговци.Сага като взеха да се развалят нещата са на загуба и свалят цената.Да но хората не са глупави и си търсят стока от ходещите в Турция и я вземат хем прясна хем доста по евтина. А сега алчните търговци да го духат.
    • 2
      Кл
      Клиент
      30 0
      16:52, 9 яну 2022
      Преди 3 дена пазарувам от Зеленчуковият пазар и се спирам до една маса . Трябваше да взема 2 марули, 2 връзки пресен лук и 4 краставици . Гледам цена на краставиците 4,50 и питам - защо ? Отговора на продавачката беше че били български. Такаа, за тези горе споменатите продукти ми поискаха 9,50лв. И на това ли му казвате намаляване на цените .
    • 3
      Ви
      вип
      16 -3
      17:52, 9 яну 2022
      Утре отивам в Турция на пазар тези ще има да чакат някой да им купи на тези цени.
    • 4
      К
      к
      5 0
      21:14, 9 яну 2022
      значи можело
    • 5
      Ре
      Редовен читател
      8 -1
      23:34, 9 яну 2022
      Стига бе , 2марули, 2 връзки пресен лук и 4 краставици -- 9,50лв ! Български краставици ама друг път , всички на този пазар са прекупвачи -- най-вече тези срещу магазин "Чочко" .
      • Ев
        Еве до 4
        5 0
        09:32, 10 яну 2022
        Абе има и производители на пазара, ама се броят на пръсти. Вярно е, че повечето са прекупвачи и продавачи, без лична продукция. Най-хубаво е да си намериш една две сергийки, които са и производители и да си пазариш от тях. Ама лично аз зимата избягвам да пазаря от пазара, защото стоката е на открито и в студовете си променя вкуса, па не дай си боже да замръзне през нощта. Зимата основно пазара от магазин плод и зелечук, защото може стоката да не е българска или от производител, но поне не е замразявана.
    • 6
      Дд
      дд
      3 0
      02:09, 10 яну 2022
      Кажете на познати в Германия да ви пратят снимки от магазините.Плодове и зеленчуци....празно.Много други стоки липсват,остатъка с завишени цени.Все едно съм си в България.Днес продавачките ми се оплакват,че са на три смени,само да сменят цени.Една стока идва с една цена сутринта,вечер същата с друга. :) Садете на село,че това ще е златен бизнес сега.
      Ще ми пращате колетчета.Дано не ги изядат на митницата.
    • 7
      Бо
      Боян
      4 0
      10:52, 10 яну 2022
      Отиваш до Одрин купуваш зеленчуци.Продаваш ги на прекупвачите от пазара.И двете страни доволни.
      Производител.Вместо да висиш и чакаш клиент на маса на пазара подобре отиваш на борсата и туптан ти вземат всичко. Печалбата е доста по- малко,но не рискуваш да се развали продукцията.
      И изводът какъв е :
      Производителите се мъчат,прекупвачите щракат с пръсти,а ние крайните потребители,за които е предназначена тази стока си патим от високите цени.
    Последни новини