От х:

Днес в x:

Димитровград с един почетен гражданин от общо 4 предложения

Поетът Кръстю Кръстев ще получи званието "Почетен гражданин" реши ОбС

Само един нов почетен гражданин има Димитровград след днешното заседание на Общинския съвет. Със званието ще бъде удостоен доайенът сред поетите тук Кръстю Кръстев. 

В дневния ред бяха заложени 4 предложения. Те бяха още  за министъра на отбраната Ангел Найденов, треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и посмъртно за писателя от Меричлери Велчо Милев.

Предложението за военния министър Найденов бе оттеглено от вносителя Стефан Димитров с мотива, че политическата обстановка в момента не е подходяща.

Не бе прието от съветниците бе и предложението за писателя Велчо Милев без в залата да има дебати. За докладната гласуваха 20 общинари, 9 се въздържаха.

Най-много дискусия предизвика предложението за удостоване със званието на Стойчо Младенов, който е родом от Черноконево. То бе гласувано два пъти, тъй като имаши оспорване. В крайна сметка идеята не бе подкрепена от Общинския съвет.

Това предизвика спор между кмета Иво Димов, който предлага Младенов и председателя на ОбС Стефан Димитров. Първият поиска да чуе мотивите, с които се отхвърля предложението, въпреки заслугите на Младенов в областта на футбола.

"Не виждам какво е направил за Димитровград Стойчо Младенов", лаконичен бе Димитров. Припомни, че треньорът е обещал спортна площадка, която така и не е била направена.

Димитров оттегли и друга своя докладна, тази за именуване на площада в село Сталево на покойния кмет Панчо Панушев. Според шефа на ОбС, появили са се в публичното пространство коментари за миналото на Панушев, което налага изтеглянето на докладната.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини