От х:

Днес в x:

Подозират паркиращите до МВР в тероризъм, спират ги със саксии

Бариерата пред полицията се завръща

След едногодишно прекъсване бариерата пред улица Атон, между хасковската полиция и паспортна служба, ще бъде възстановена. От страната откъм „Цар Калоян“ пък ще бъдат върнати култовите саксии с цветя, разкарани по същото време. Премахването на противоавтомобилните препятствия стана по време на междуведомствената война община-полиция, докато начело на ОД на МВР бе комисар Петьо Петров. Сега обаче начело е Ангел Цанков, който на 14-ти май тази година пратил писмо до кмета Георги Иванов с искане за възстановяване на загражденията. Документът предлага анализ на равнище, непостигано от нито един полицейски документ в най-новата история на Хасково. Така например в мотивите за необходимостта от бариера и саксии се посочва, че „независимо от наличието на забранителни знаци....е налице реална възможно в близост до службите за обществен ред да бъдат установени паркирани МПС, източник на повишена заплаха и създаващи риск за терористични действия срещу тези служби“.

Обикновено в 50-метровата отсечка на Атон между „Цар Калоян“ и бул. „България“ паркират живеещи на тази улица или на съседните до една превърнати в „синя зона“.

Терористичният потенциал на живеещите в центъра на Хасково явно е признат от общината и кметът Георги Иванов вкарва докладна, с която предлага да бъде изменен планът за регулация на тази част от Атон. Тя ще се превърне в охраняем паркинг за нуждите на ОД на МВР за срок от 3 години, напълно безвъзмездно за полицията.

Предложението ще бъде разгледано /и вероятно прието/ на сесията на Обс на 30-ти този месец.

Г.Христов

За спирането на терористите знаците не били достатъчни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини