От х:

Днес в x:

Вечният зам. на митницата спипан с кило амфетамин

Адресът на "Черно Море" 19 в Свиленград, където е извършен ареста
 
Адресът на "Черно Море" 19, където е извършен ареста

Заместник шефът на митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев е арестуван днес в малките часове при специализирана акция на ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура. Костадинов е бил закопчан в дома си, където е бил открит и около 1 килограм амфетамин. Акцията на Националната сигурност била абсолютно внезапна и без участието на местната полиция. Всичко е свършило толкова бързо, че дори съседите на Костадинов на ул. Черно Море 19 не бяха усетили какво става. Агентите на ДАНС останаха около къщата до късния следобед, след което опразниха района. От митница Свиленград първоначално съобщиха, че заместник шефът им е в отпуск, но после се оказа, че е бил в такава само четвъртък и петък миналата седмица. Днес трябвало да е на работа.

Костадинов е един от митничарите на свиленградската митница с най-дълъг стаж. В системата е от 1997-ма година, а от 2002-ра е назначен за заместник-шеф. Заради дългия му стаж в подножието на ветровития пост, на който за няколко години се смениха 5-ма началници, бе наричан шеговито вечния зам. Костадинов е бил и три пъти вр.и.д. Като съответно е замествал уволнения Георги Марашев, софиянеца Филип Александров и местния Тодор Караиванов, отстранен по времето на ГЕРБ след откриване на десетки хиляди евро в една митничарска смяна. От началото на годината Костадинов бе сменен като вр.и.д. От друг вр.и.д - свиленградчанинът Валери Стайков. По неофициална информация и той е замесен в делото срещу 9-членната митничарска смяна, спипана с подкуп.

Новината за ареста на Костадинов потресе всички, които го познават. Дългогодишен хасковски прокурор заяви дословно: „По-скоро в моя дом ще открият наркотици, отколкото в неговия“. Мненията на колегите му са, че това е постановка. Георги Костадинов е известен със старателното избягване на публичност и скандали, заради което се оказа, че в медийните архиви липсват негови снимки. Живее домошарски с жена си и 12-годишната си дъщеря. Ден преди ареста е бил забелязан в добро настроение на традиционния мач между български и турски митничари на стадиона в Свиленград.

Г.Христов

Улицата бе окупирана от коли на ДАНС през почти целия ден
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини