От х:

Днес в x:

Ансамбъл "Звездица" съчетава юбилей с международен фестивал през юни

Ансамбъл "Звездица" ще отбележи 20 - годишен юбилей

С международен фолклорен фестивал и концерт ще отбележи 20 години от основаването си димитровградският ансамбъл "Звездица". Събитията, които ще продължат четири дни са планирани за средата на месец юни, информираха от читалище "Звездица".

Фестивалът започна на 11 юни с концерт на гостуващ ансамбъл от град Рибник - Полша - "Пжигода". Концертът ще е на сцената пред община Димитровград от 19:30 часа.

На 12 юни гостите от Полша ще имат изява в Спортна зала "Младост", заедно с ансамбъл "Китна Тракия" от Хасково. Началото е в 18:30 часа.

На 13 юни отново в Спортна зала "Младост" ще бъде юбилейния концерт на ансамбъл "Звездица" по повод 20-годишния юбилей. Организаторите са подготвили много изненади, а проявата ще започне в 18:30 часа.

На 14 юни от 10 часа е предвиден концерт на фолклорни състави от България и национален преглед на ЦИОФФ. Полският ансамбъл "Пжигода" също ще има изява тук. Тя е планирана за 18:30 часа.

Паралелно с това се организира отново и малък панаир на занаятите, който ще се проведе пред Спортна зала "Младост". Майстори от София, Пловдив, Габрово, Троян и Димитровград ще представят своето приложно изкуство.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини