От х:

Днес в x:

Извозиха 9 тона боклук от Хасково за един ден

Зам.-министърът Чавдар Георгиев и шефът на РИОСВ Хасково Димитър Илиев събират боклуци край гробищата по старото пловдивско шосе

9 тона отпадъци са били събрани и извозени на територията на община Хасково в събота, отчитат от регионалната Екоинспекция. За цялата област боклукът, депониран по време на кампанията „Да изчистим България за един ден”, е 123.140 т.

Съседният областен град Кърджали се представя значително по-добре от Хасково, там доброволците са събрали 47 т. За цялата Кърджалийска област са депонирани 126.500 тона боклук.

ВХасковска област пък първенец е община Свиленград, където доброволците са събрали 27,420 т.

И тази година МОСВ с регионалните си структури се включи като партньор в кампанията „Да изчистим България за един ден”. На 26 и 27 април общините бяха освободени от дължимата такса за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат реално насърчени да организират прибирането на отпадъка от своята територия.  За тези дни бе осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за включилите се в кампанията транспортни средства. Със средства от ПУДООС, МОСВ  предостави за кампанията чували, ръкавици и ваучери за гориво, разпределени по общини. Всички служители на РИОСВ-Хасково също се включиха в инициативата заедно със зам.-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев в почистването района около стария път за Пловдив между гробищния парк и картинг пистата. Чиновниците от областната администрация пък събираха боклук на паркинга за тирове в Клокотница. Общинските служители в Хасково по традиция чистиха пространствата край Кърджалийска.

На Зеления телефон на Екоинспекцията 038/60-16-28 в деня на кампанията не са постъпили сигнали.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини