От х:

Днес в x:

Екоминистър чисти Хасково от боклука, 2000 в акцията

Чавдар Георгиев (с бялата тениска), до него е Димитър Илиев

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев се включи в кампанията за почистване на България, като запретна ръкави и започна да събира боклуци в Хасково. На практика Георгиев е министър, защото от вчера титулярът Искра Михайлова е в предизборна кампания и той изпълнява длъжността. Остналите трима заместник-министри също са се включили в кампанията в различни градове. Редом до еколог №1 в страната край старото пловдивско шосе крачеше и регионалният номер едно – шефът на РИОСВ Хасково Димитър Илиев. Целият личен състав на инспекцията бе на терен край гробищния парк, въоръжен с чували и ръкавици.

7332 души в областта са се включили в днешното голямо чистене към 10 часа, съобщиха от областната администрация, която координира доброволците. Най-много са в Хасково – 2020 души, следвани от свиленградските доброволци – 1627 и харманлийци – 1500.    

Чиновниците от областната администрация също са включени в акцията. Те си избрали Е-80, по-точно паркинга за тирове в Клокотница. Там имало купища боклуци, които чиновниците, предвождани от зам.-областния Иван Станчев, атакували.

Извозването на събраните отпадъци е организирано. Привечер от РИОСВ Хасково ще дадат информация за събрания и извозен боклук.

Тодор Кръшков

Иван Станчев оглежда събрания от чиновниците боклук
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини