От х:

Днес в x:

Държавата кани 1572 безплатни студенти за стаж през лятото

Държавата иска на стаж в администрацията 1572 студенти.

Стажантските позиции по програмата за летни студентски стажове в държавната администрация ще бъдат публикувани днес в 14 часа на интернет страницата на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Програмата се провежда за трети пореден път, а позициите, обявени за тази година, са с над 470 повече от 2013 г. Могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина, без значение от степента, формата на обучението или курса. Целта е младите хора да придобият професионален опит, както и нови знания, и умения в реална работна среда.

Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода от 1 юли до 30 септември.

Предлагат се позиции в 40 професионални направления, като най-търсените от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции са Икономика (507), Администрация и управление (225), Право (178), Архитектура, строителство и геодезия (98), Информатика и компютърни науки (72), Социални дейности (66) и др.

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: http://staj.government.bg.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Мераклиите да стажуват безплатно в държавните структури могат да кандидатстват до 11 май.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини