От х:

Днес в x:

Над 100 фермери от Хасковско на ден искат пари от държавата за добитъка си

Над 100-120 фермери средно на ден подават документите си в хасковския офис на Държавен фонд „Земеделие“ за субсидиране по първия транш от 11 млн.лв. по схемата de minimis за изхранване на животните през тази година.

Парите ще бъдат разпределени между фермерите, които отглеждат едър и дребен рогат добитък от основно стадо - крави, биволици, овце и кози-майки.

Условието е  животновъдите да запазят 75 % от добитъка, за които е получена помощта, до 31 декември 2014 година.

Тавана на общият размер на помощите по de minimis за един земеделски производител е левовата равностойност на 15 000 евро, или 29 337 лв.. Те ще се дават за три данъчни години, което е от 1012 до 2014 година.

Документи за финансирането могат да се подават до 23 април в областните дирекции на ДФ „Земеделие”, съобразно регистрацията физическите лица и едноличните търговци по постоянен адрес, а по адрес на регистрация на юридическите лица. Срокът за сключване на договорите и изплащане на помощта е от 8 до 23 май 2014 г.

От Хасковската дирекция на Фонда определят интереса към субсидирането като голям. От посочиха, че фермерите от по-отдалечените региони на страната дори пристигат организирано за подаването на документите си.

 

М.Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини