От х:

Днес в x:

Екшън на „Кърджали офроуд фест“,екипажи закъсаха,пилот за малко не строши гръбнака си

 Серия от екшън -сцени се разигра при старта на „Кърджали офроуд фест“. Като предстартов тест джипове,ATV-та и мотоциклети преминаваха през разкаляно дере. Кърджалийски екипаж закъса с „Нива“в дълбоката кал. Хасковски „Ленд Роувър“ се сблъска с ATV, пилот с четириколесна машина се обърна по гръб и за малко не строши гръбнака си,падна и мотоциклетист. Пилот трескаво търсеше шьофорът на линейка,за да се откара негов колега до Спешния център.

Общо 146 състезатели стартираха днес на полигона при село Сипей. Десетки любители на силните усещания се бяха стекли от цялата страна ,за да подкрепят своите любимци. Някои от търсачите на емоции се бяха качили в стандартни машини за да усетят адреналина.

Това трасе не е от най-сложните. То е универсално и е подбрано за различен клас машини,каза за Кърджали бг вести трасе- координаторът Гълъбин Колев.Експертът посочи,че трасето е тежко за стандартни машини и те трудно могат да стигнат до финала.Той посочи,че сред пилотите от Кърджали е и Ники Сървайвъра.Сървайвърът спечели първото място в своя клас.

Около 8000 лева излиза на екипаж на джип състезанието при Сипей. Само за гориво сумата е около един бон. За сравнение при рали Париж -Дакар разноските на един екипаж са около 300 000 евро. Най- многобройни край Сипей са мотоциклетистите. Всеки от тях поддържа поне по две машини. Всяка от тях е около 20 бона.

Състезанието е тежко. Миналата година когато са участвали едва 37 мотоциклетисти до финала са стигнали само 7 машини.

Кърджали офроуд фест е начало на републиканския шампионат. Домакини са „Крос клуб“-Кърджали. Официалното закриване ще е в неделя от 10 часа. Тогава ще бъде обяавено и окончателното класиране.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини