От х:

Днес в x:

Междуфирмена война прати 22 тона макарони за фураж

22 тона макарони стават на фураж

22 тона макарони отиват за храна на животните, а две хасковски фирми отнасят солени актове. Това е резултат от гръмналата на 28-ви февруари макаронена афера в Хасково. Тогава спецгрупа от софийската Агенция по безопасност на храните атакува склад на хасковската фирма „Инвест Мели“ и запорира над 14 тона макарони и юфка, като предписа изтеглянето на вече пуснатите количества в търговската мрежа. В крайна сметка се събраха 22 тона.

Прегрешението на фирмата-производител било, че на пакетите с тестените изделия няма адрес на производителя, въпреки че има имейл и телефон. Първоначалното разпореждане бе за преетикетиране на стоката. Междувременно с акт бе наградена и фирма „Зърнени Храни“ АД, която била възложител на поръчката за Инвест Мели.

Проверката завърши на 7-ми март, но предписанието вече било за препакетиране на цялото количество. По една или друга причина това нямало как да се случи, затова юфката и макароните ще се правят на фураж. За животните.

Още при гръмването на скандала в края на февруари, санкционираните управители Веселин Василев / „Инвест Мели“/ и Тодю Тодев/ „Зърнени храни“ АД/ заподозряха, че това е поръчка на конкуренцията. Впоследствие се оказа че има съдебна война за марката на запорираните макарони „Загария“. Тя била собственост на Тодю Тодев, но конкуренцията придобила заводите на бившата „Загария“ и настоявала, че и марката е нейна. По информация на ухо, става дума за едър играч на пазара, близък до един от енергийните босове на България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини