От х:

Днес в x:

Свиреп дядо се подпали, оцеля след взрив на газова бутилка

Новият собственик на къщата Наско Василев не може да повярва как газовите бутилки не са гръмнали

85-годишният Ангел Ванчев от Ябълково за малко не изгоря жив, след като вчера се подпали газовата му печка. Лумналият в 10 сутринта огън се разпространил светкавично из пълната с вехтории стая. Въпреки че е трудноподвижен и ходи само с патерици, Ангел се впуснал да гаси, което щяло да му изиграе фатална шега. За щастие се намесил комшията Митко, който буквално изнесъл на ръце възрастния мъж. Минути по късно газовата бутилка на печката гръмнала. Тя била почти празна и взривът не причинил сериозни разрушения, но разпространил огъня из целия етаж. Пламъците обхванали още 5 /пет/ газови бутилки струпани в коридора. Макар че някои били пълни, нов взрив не последвал, въпреки продължителният им престой сред огъня. Металът обаче видимо бе деформиран и те вече не стават за използване.

Пожарът обхванал целия първи етаж на къщата, като унищожил обзавеждане, дрехи, телевизор, хладилник и всякакъв инвентар. Бил спрян от две противопожарни коли от Димитровград, които що годе спасили втория етаж на къщата. „От едно ей таквоз пламъче тръгна всичко. Ако не се тътрузех така, щях да го стъпча“, разказа самият Ангел Ванчев. Той се отървал леко, бил се нагълтал с дим, но след няколкочасов престой в димитровградската болница се оправил. Днес бойният дядо пристигна със своето Клио да нагледа къщата и се накара на новите й стопани. Дядото приписал фамилния имот на семейството на Атанас Василев срещу гледане. „Ако ме гледахте, ако до мен имаше човек, тва нямаше да се случи. Да е*а вашта мама ман***ска“, крещеше Ангел, размахвайки заканително патерицата. Същият ден синът на Атанас, Васил, който отговарял за гледането на дядото, бил по работа в Кърджали.

Новите собственици също бяха помръкнали. „Тук бяха нещата на 3-те ни внучета. И таз къща бе за тях“, обясняваше Наско. Посърналата му от рев съпруга днес не забрави да донесе храна на стареца, както и на ошашавеното от страх дворно куче. Под сурдинка /да не ги чуе Ангел/ споделиха, че дядото е много труден. Вдигал за всичко скандали. Осигурили му печка „Чудо“ и дърва, да се топли през зимата, но дядото поискал газ. Да му бъдело по-лесно. Сякаш разбрал какво шепнат, Ангел се провикна от другия край на двора: „Аз кат говоря, ти ша мълчиш“. Въпреки че вече не е собственик, дядото се държеше като господар на имота и бързо за заобяснява на новите му притежатели какво и кога трябва да ремонтират. Бай Ангел имал син, но преди години се скарал жестоко с него и решил, като наказателна мярка, да припише къщата на други, срещу пожизнено гледане.

Г.Христов

Дори взривът на най-малката предизвикал големи поразии

 
Покъщнината бе напълно унищожена

Свирепият дядо Ангел Ванчев дойде да раздава правосъдие
Овика здраво семейството на Наско
Къщата на ул. 9-ти септември била преписана срещу гледане
Масивния дом подлежи на солиден ремонт
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини