От х:

Днес в x:

Туристите обещаха и маркираха две пътеки

Ентусиасти от туристическо дружество „Траки“ маркираха два маршрута, тръгващи от село Буково в неделния ден. Както е заложено в годишната им програма, те подготвиха за туризъм пътеките до Лъва ( Иванов камък) и до връх Драгойна - Хасара - село  Драгойново.

На 13 април, когато ще се проведе големия поход до Лъва, туристите ще видят нова добре направена маркировка, разположена така че да се вижда отдалече и изпълнена по правилата на турис, с красиви обозначителни табели. За разлика от миналата година, когато преминаването на реката създаде проблеми, тази година планинарите ще минат през мост, който според създателите си може „да издържи и танк“.

Най-добрият познавач на района – Паун Ташев пък е ашладисал няколко дръвчета по пътя, за да може след години, преминаващите оттам да си наберат плодове. За удобство са направени и пейки за отдих.

В другата посока след връх Драгойна вече има маркировка и за местността Хасара, където са археологическите разкопки.

За желаещите да се качат до Иванов Камък на 13 април ще има осигурен транспорт, тръгващ от паркинга на Общината в 8 часа. От центъра на село Буково ще се тръгва пеша в 9 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини