От х:

Днес в x:

Eнергото за кафенето без ток: Проверяваме случая

Ангелина Гюрова смята, че три от сметките й за ток са некоректно отчетени

На електронната поща на Haskovo.net се получи отговор от EVN по повод материала „Кафене мина на генератор след удар от Енергото за 6 бона“. Писмото е подписано от Петър Костадинов, ръководител на отдел „Комуникации“.

Публикуваме го без намеса.


По повод на случая, за който ни потърсихте за коментар можем да заявим, че проверката направена от специалисти на дружеството по повод на подадена жалба от г-жа Ангелина Гюрова за обект кафе аперитив „Лора“ не е установила грешки в отчитането. В момента тече проверка по втора жалба подадена от г-жа Гюрова, резултатите от които ще можем да споделим с вас след като тя приключи в близките дни и след като първо уведомим г-жа Гюрова.

Бих искал да споделя с Вас, някои от основанията, които имаме за коректността на издадените фактури, които г-жа Гюрова цитира:

Видно от посочените от г-жа Гюрова във вашия сигнал стойности на фактури за месеците: „декември 2013 г (2096.71 лв. без ДДС), януари 2014 г (2216.33 лв. без ДДС) и февруари 2014 г. (877.03 лв. без ДДС)“, е че има повишаване на тяхната стойност, което е логично за тези месеци от годината, което всеки клиент може да очаква с оглед понижаване на температурите. Видно е също така, че тук става въпрос, не за лавинообразно повишаване на стойността, а за сравнително близки стойности. Коректността изисква освен стойността на фактурата да се има предвид и конкретния срок на отчитане, посочен в нея, който може да включва периоди от два календарни месеца, а не задължително от 1-вото до последното число на един месец.

Това личи и във февруарската фактура, чиято по-малко стойност очевидно отразява факта, че в обекта, ползван от г-жа Гюрова, не е ползвано електрическа енергия след 26 февруари, както тя посочва. Бих искал да отбележа, че твърдението на г-жа Гюрова че „Според нея електричеството в заведението е прекъснато от 26 февруари насам.“ не изключва наличието на потребление през целия месец февруари 2014 г. и съответното му фактуриране. За съжаление не можем да вземем отношение по повод направена от г-жа Гюрова „справка за изразходваните киловати в подобни заведения“, както е посочено във вече публикуван от вас материал на www.haskovo.net. Причината е, че всяко потребление е индивидуално и зависи от навиците на ползващите електроенергия и в голяма степен от енергоефективността на самото помещение (изолация на стени, прозорци, врати и др.) и на електроуредите, които се ползват. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини