От х:

Днес в x:

Затрупаха с мартеници дървесната аристокрация

Мартенската украса на разцъфналите магнолии в центъра на Хасково продължава да се увеличава с всеки изминал ден. Първоначалната идея за окичването на дръвчетата с мартеници бе на Младежки център. В началото на месеца в акцията се включиха деца от много училища, които накичиха магнолиите с червено-бели ленти и конци. След тяхната инициатива обаче украсата по разцъфналите дървета продължава да се увеличава и привлича погледите на минувачите.

В България магнолиите се срещат в парковете, при това в по-топлите места. Те са най-чистата аристокрация в света на храстите и дърветата. Съществуват над 220 вида магнолии. Те са претърпели сравнително малко промени през вековете, защото природата ги е създала съвършени. Средната възраст на магнолията е 90 г., но някои издръжливи видове изкарват до 120.

Пъпките и на дървовидните, и на храстовидните представители се използват като алтернативно средство срещу главоболие, синузит, хрема, зъбобол. Както и при тъмни петна по лицето, което обяснява и използването им в козметични кремове за избелване.

Haskovo.net

Окичената дървесна аристокрация

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини