От х:

Днес в x:

Самотник умря зарязан от близки, не искат даже да го погребат

 
Тялото е още в болница, близките не искат да го вземат


69-годишният Ганчо Панев от Меричлери почина в хасковското неврологично отделение, където бе приет след черепно-мозъчна травма на 10 март. Самотникът пробвал да си набави дърва за огрев от стопанската пристройка, която обитавал, но отсякъл носещи подпори и покривът се срутил върху главата му. Прегледът в МБАЛ Хасково показал минимални поражения и човекът трябвало да се оправи. Ганчо обаче издъхнал три дни по-късно заради крайно изтощение, породено от хроничен глад и студ.

„Живееше по-зле и от циганите. Сякаш умишлено търсеше самотата и отхвърляше хората“, свидетелства кметът на Меричлери Ангел Колев. По думите му Ганчо бил миньор от въгледобивните мини край градчето, но антисоциалното му поведение стигнало дотам, че даже не отишъл в НОИ да си подаде молбата за пенсия. В резултат на което живеел без доходи и жилище. Наскоро негов съгражданин го пуснал в навеса си при условие, че ще го брани от крадци. Именно там се случила злополуката.

Вече два дни никой не желае да вземе тялото на мъртвеца от хасковската болница. Ганчо напуснал семейството си, докато двете му дъщери /сега по на 40 и няколко години/, били още бебета.

Община Димитровград подготвя социално погребение. То обаче няма да се извърши в родното Меричлери, защото лимитът от 140 лв за социалното погребение не включва разходите за катафалка. Погребалната кола взимала по 1.08 лв на километър и било по-евтино покойникът да бъде погребан в Димитровград.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини