От х:

Днес в x:

Мъж от Тракиец с трима авери в ареста за 40 кила амфети

Христо Ангелов, Христон Митев, Илия Веселинов и Емил Колев в съда

 

Четирима мъже са арестувани за 40,5 кг. амфетамин и ще останат за постоянно в ареста по решение на Хасковския окръжен съд от днес. Това са Христон Митев (36 г.) от село Тракиец, който има и турско гражданство и трима от Пещера – Христо Ангелов (26 г.), Емил Колев (29 г.) и Илия Веселинов (28 г.). Дрогата е открита в колата на тримата от Пещера край бензиностанция Шел на Е-80 до картинг пистата край Хасково, била натоварена в Холандия. По пътя ги чакал Христон, който им платил 15 000 евро. У него е открит и пистолет „Макаров“ без разрешително. Парите били намерени в съпругите на двама от задържаните, които също били в автомобила. Според разследващите амфетаминът е бил предназначен за Турция, където Христон пътувал често.

Адвокатите на четиримата мъже се опитаха за освободят клиентите си чрез представяне на различни доказателства и изтъкване на семейните им ангажименти. Защитникът на Христо Ангелов – адвокат Пелтеков пък представи документи, че клиентът му има психично заболяване още от 17-годишна възраст, за което пиел хапчета. Имал страхова невроза и престоя в ареста можел да му се отрази негативно. Юристите поискаха клиентите им да бъдат пуснати под домашен арест, единствено Христон поиска парична гаранция, тъй като можел да си позволи да я плати. Изкарвал по 3-4000 лв. месечно във фирмата си.

След изслушване на страните съдия Милена Петева прецени, че четиримата обвиняеми трябва да останат в ареста. Тя се мотивира, че Ангелов, Колев и Веселинов изкарват прехраната си с пътувания в чужбина, а Христон е с двойно гражданство и ежедневно пътува до Турция. Задграничните пътувания на обвиняемите могат да са предпоставка те да се укрият като избегнат наказателното преследване. Освен това те са спипани на местопроизшествието и не отричат авторството. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 до 100 000 лв. Решението на хасковските магистрати подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Анета Кутелова

Снимка: ДАНС
Снимка: ДАНС
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини