От х:

Днес в x:

Под носа на полицията: Обраха 44 гаража на „Акация“

Иван Щерев пробива до гаража си с фенерче

„Всеки ден наблизо има патрулка, още по 1-2 се мотаят всяка нощ в Република, и пак ни обират“. Това заявиха разгневени собственици на 44 подземни гаража на ул. „Акация“. В тях държали колите си жителите на блокове 33-36 по бул. „Васил Левски“. В периода 16-23 февруари неизвестни апаши отмъкнали захранващите кабели на гаражите, заедно с част от оборудването на разпределителното ел. табло. Неизвестната напаст не се задоволила само с това. На един от гаражите била задигната металната врата / !/, а на други собственици инвентар. Имало опити и за проникване в други гаражни клетки, обясни Иван Щерев, който е собственик на една от тях. В него младият мъж държи Фолксвагена си, до който сега трябва да се добира с фенерче. Отделно, че го е страх да припари в подземието, защото „Някой може да ми хакне една брадва и там да си остана“.

Обширният подземен паркинг тъне в тягостна клаустрофобична атмосфера. По-рано той е бил осветен като коледна елха, но сега прилича на огромен търбух на праисторическо животно. Всеки с ръст над 170 сантиметра го очаква близка среща от болезнен вид с бетонните греди на ниския таван. По пръстения под пък има боклуци и дупки, в които успешно може да счупите крака си. Въпреки това всички гаражи са използвани, просто защото на тесните улички в района на ВиК няма къде да се държи кола, отделно че „сръчни“ биха я обезкостили за едно денонощие. В момента собствениците на гаражи са силно обезпокоени, че същото ще се случи и с техните возила, въпреки че са зад метални порти и солидни катинари.

Обитателите на „Акация“ и съседните блокове, разбира се, нямаха и понятие кой може да е отмъкнал кабела. Те, разбира се, не са виновни. Остана необяснено защо желязната входна врата към подземния паркинг стои всеки ден отворена, въпреки че уж всички собственици имат ключове. Вместо на себе си обаче, разчитали полицията да охранява собствеността им. Пък и нали „има жандарми?!“

От 10 февруари в Хасковско наистина има засилено полицейско и жандармерийско присъствие, но то е концентрирано в селата, където е преценено, че битовата престъпност е по-голяма.

Кражбата на „Акация“ пък е отразена в полицейския бюлетин от 21-ви февруари, провери Haskovo.net. В един ред е упоменато че неизвестни задигнали 140 метра електрически кабел. Седмица по късно, няма заловени извършители.

Г. Христов

Остатъци от изтръгнатия кабел още висяха от таблото

Част от гаражите вече бяха "пробити"
В други все още има непокътнати коли
200 метра в непрогледен мрак е опасно преживяване за всеки
Подземният паркинг си има врата, но тя, странно, не се заключва
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини