От х:

Днес в x:

Както им отърва : избрани цитати от опозиция и власт

МГЕРБ Хасково се включи в националната инициатива за раздаване на листовки с цитати на Сергей Станишев. Тя бе осъществена по партизански, от ръка на ръка по улиците на града. Единствената разлика с яташките прийоми бе, че позивите не се даваха тайно, а явно и дори в присъствието на фотоапарати.

В листовките са поместени избрани цитати от лидера на БСП от времето когато бе в опозиция и когато дойде на власт, а поводът за тях са антиправителствените протести през февруари и юни. В единия случай това е гласът народен /респективно-Божи/, а в другия, протестиращите са платени провокатори, защитаващи „определени икономически интереси”. Разбира се, изборът на цитатите е изцяло на настоящата опозиция.

Избраното от другаря Станишев касае февруарският бунт срещу високите цени за ток и тоталното обедняване на българския народ и взривът на юнско недоволство породен от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС:


"Българите са прави да протестират и да търсят справедливост, да защитават правата си. Ясно се вижда, че протестите от последната седмица по същество са насочени срещу мизерията, липсата на справедливост и социална защита от държавата. Такава ситуация, в която няма доверие към властта и към държавата трябва да има политическо решение - това е единствено възможната развръзка, най-вероятното решение ще се постигне чрез гласа на хората, а това става на избори" (17.02.2013 г.)
"Днес хората сами поискаха оставката и на премиера, и на правителството, защото разбират тяхната обвързаност, тяхната зависимост от монополите" (17.02.2013 г.)
"На око погледнато, протестиращите тук са около 5000 души, а зад двете партии, които съставиха правителството, са над 1 300 000 души" (16.06.2013 г.)
"Това, което се случва пред парламента,м изобщо не представлява гласа на българските граждани. Имаме 200-300 души, сред които доста добре идентифицирани, мотивирани хора, които представляват определени интереси, в това число икономически" (26.06.2013 г.)

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини