От х:

Днес в x:

Момчилград отбеляза Международния ден на майчиния език

Учители, читалищни дейци, дейци на културата и изкуството от Момчилград и региона отбелязаха Международния ден на майчиния език – 21 февруари. Инициативата се провежда за трета поредна година и се организира съвместно от община Момчилград и Сдружение за турска култура, изкуство и взаимодействие. На празника присъстваха помощник-консулът на Р Турция в Пловдив Ахмет Келоглу, заместник-областният управител Муса Юсуф, кметът Акиф Акиф и ръководството на общината, директори на училища, председатели на читалища.

"Международният ден на майчиния език ни насърчава да изразяваме дълбоко уважение към всички езици", заяви в приветственото си слово градоначалникът Акиф Акиф.

"Езикът символизира историята и културата, настоящето и бъдещето на един народ. Това е смисълът да отбелязваме Международния ден на майчиния език, който вече 15 години е под егидата на ЮНЕСКО", заяви замесник-губернаторът Муса Юсуф.

Честването продължи с литературно-музикална програма с изпълнения на танцови групи. Участници и гости получиха награди и подаръци от община Момчилград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини