От х:

Днес в x:

Търговските вериги са изпечени в укриването на данъци, доказва кърджалиец

Хасан Тахиров

Търговските вериги са изпечени в укриването на ДДС и обороти. Те правят далавери както в Западна Европа , така и в нашата страна,така и в Кърджали.България е рай за укриването на ДДС, заради съществуването на два вида фактури-данъчни и опростени. Чрез доставки през еднолични търговци веригите укриват Данък добавена стойност поне за 5 милиарда лева годишно. Това заяви за Кърджали бг вести нашенецът с шведски паспорт Хасан Тахиров, който е въртял хипермаркети в скандинавската страна в продължение на 30 години.

  Според Тахиров България е като детска градина за бизнеса. Тук хората си играят все още на търговия. В същност бизнесмените са крадци, а данъчните техните ловци.Тук обаче под носа на държавните служители се краде на поразия, като се укриват обороти.

  Това става много лесно. Всяка фирма производител или търговец на касови апарати ,може да ви достави резервен ключ за тях. Всяка вечер се пресмята оборота за деня. Всеки ден има свой номер.Всяка касова бележка също. С резервните ключове обаче може да се манипулират показателите. Може да се нулира целият оборот на деня на касата или да се преполови. Всичко става перфектно и неуловимо за данъчните, обяснява Тахиров. С укриването на обороти се укриват и данъци,подчертава нашенецът.

Той напълно подкрепя заключенията на премиерът Орешарски, че търговските вериги в страната укриват ДДС и данъци

 Разкритията в медиите през последните дни, принудиха някои от веригите да излязат с позиция. В писмо изпратено до Кърджали бг вести от ръководството на „Кауфланд-България” заявяват, че не са участници в никакви схеми за укриване на ДДС. Те са и изрядни данъкоплатци.Трети по плащане на корпоративен данък в страната.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини