От х:

Днес в x:

Паисиевци дискутират делото на гениалния учен Менделеев

През месец февруари се навършват 180 години от рождението на Дмитрий Иванович Менделеев. Учениците се включиха в дискусии, проведени в часовете по химия за делото на гениалния учен, събраха информация за живота и научните му постижения. Паисиевци обособиха кът с материали за него, като бяха консултирани от преподавателите си по химия - г-жа Колева и г-жа Балабанова.

Във връзка с месеца на трезвеността бе изработено табло за вредата от алкохола, като се акцентира върху пораженията, които нанася той на младите хора.

Неподправен интерес предизвика ролевата игра „ Среща на два свята“, проведена в ІХ „б“ клас под формата на открит урок по Физика и астрономия. Чрез нестандартни методи на обучение учениците научиха прелюбопитни факти за Вселената, пирамидите и други природни обекти, провокирайки интереса и въображението на възпитаниците на училище „Отец Паисий“.

Участието в Националната програма „ С грижа за всеки ученик“ позволи на осмокласниците да представят работата си чрез изработването на табло на тема „ Опазване на околната среда“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини