От х:

Днес в x:

Знаци от нищото жигосаха моравата на боляровец, подозират НЛО

Ангел и Господинка се чудят на белезите в двора си

Тайнствени знаци с кръгла или овална форма нашарили мистериозно зелената морава на боляровеца Ангел Вълков. Миналият четвъртък той забелязал близо 30 концентрични, преплетени и самостоятелни кръга прогорили сочната зелена тревичка на полянката. Характерното е, че контурите са от изсъхнала трева, а в средата има свежа зеленина. Някои от знаците все едно са правени с пергел, докато други са по „разчупени“. Кръговете се явили внезапно, без ни най-малка индикация за причината.

„Сутринта излязох да нагледам кучето и тогава ми направи впечатление. Никога не съм виждал нещо подобно“ разправя 65-годишния бай Ангел. Човекът е здравомислещ и не потърсил обяснение в разните му „бабини деветини“. Огледът му обаче заключил, че в мократа пръст на половин декаровия му двор няма никаква следа. Калта би запечатала всяко стъпка на външни лица. Специално на моравката пък не е сято нищо повече от година. Не е поставяно нищо, не е пръскано с препарати за растителна защита, дори не е стъпвано на нея. „Не пускаме децата в тази кал“ приглася и съпругата на Ангел, Господинка. В къщата на улица „Вяра“ 5 живеят още синът, снахата и двете им деца. Всички били шокирани от белезите. Никой не е чувал или забелязвал нещо странно, но най-доброто обяснение, което могли да дадат е „игра на природата“. Макар никой да няма представа, защото природата ще си играе на геометрия.

Съседи веднага заподозряха присъствието на НЛО. Макар че звучи несериозно, версията не бе оборена дори от скептиците, които така и не могат да измислят нещо по-добро. Стигна се до предположението за гръмотевични бури и кълбовидни мълнии. Само дето в Болярово от месеци е нямало ни буря ни мълнии.

Ангел не вярва не само в извънземни, но и във всяка външна на двора му причина, която да е белязала моравата. Аргументът му е железен-в двора има куче, любопитно, но и нетърпящо чуждо присъствие. След седмично чудене откъде и защо, стопанинът решил да се справи със загадката на принципа „няма следа-няма проблем“, и се подготвил да прекопае градинката. Преди да пусне в ход правата лопата обаче решил да покаже „знаците от нищото“ на обективите, ако не друго, за да не се усъмнява след време в здравия си разум.

Г.Христов

Близо 30 кръга и овали се появили в един ден, от нищото
Някои от кръговете бяха преплетени

Стопанинът няма логично обяснение
Къщата на "Вяра" 5 става арена на тайнствени събития
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини