От х:

Днес в x:

Отстраниха конкурента на „Водно строителство“ в търга за 4 млн. лв.

Комисията отваря плика с офертата на "Водно строителство"

Сдружението от пазарджишката „СМБЕ“ и калояновската“Аквамонт“ - „Хеброс Хасково“, бе отстранено от търга за близо 4 млн. лв. за благоустрояването на областния град. Така единствен кандидат за обществената поръчка остава „Водно строителство Хасково“ АД.

Днес в общината бе второто публично заседание на комисията по търга. Поради отстраняването на единия от участниците неговият плик с предлаганата цена не бе отворен. Не бяха съобщени и мотивите за елиминирането на „Хеброс Хасково“ с обяснението, че те са подробно описани в писменото предложение до кмета.

Цената, която предлага „Водно строителство“ за изпълнението на поръчката, е 3 830 047. 83 лв. Първоначално обявената в търга сума бе 3 847 872.48 лв.

Поредното благоустрояване на централната градска част включва предимно пространствата около сградата на общината, площад „Свобода“, читалище „Заря“, библиотеката, ул. „Сан Стефано“. Предвидена е подмяната на настилката, изграждане на озеленени площи, пейки, цветарници, детска площадка. Ще се подмени и част от подземната инфраструктура – водопроводи, електропроводи, кабелен колектор. Ще се изгражда ново художествено осветление. Предвидено и засаждането на много екзотични растения.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини