От х:

Днес в x:

Сезират министъра за споразуменията с детските градини в Хасково

Бунтът на хасковските майки срещу увеличаването на таксите, 29 ноември 2013 г.

Проектите за споразумения между детските градини в Хасково и родителите са изпратени на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова. Това е направено от националното сдружение „Настоящи и бъдещи майки”, което от самото начало подкрепя бунта на хасковските родителки срещу увеличаването на таксите за детска градина. В писмото се иска министърът на образованието и науката да прекрати опитите на местната власт да „ограничи правото на достъп до образование на децата в община Хасково”. Към апела ще се присъединят и асоциация „Родители” и Национална мрежа за децата, пише в обяснения към писмото.

Според сдружението предлаганите споразумения на детските заведения с родителите са напълно излишни при наличието на уредени със закони права за достъп до образование. По повод твърденията, че подобни споразумения са сключвани в столични детски градини, от сдружението поискали такава информация от столична община и получили отговор, че такива няма. Освен това софийските общинари споделяли мнението на сдружението, че няма и необходимост от подписване на такива контракти.

По сведения на родители от Хасково те са били предупреждавани, че ако не подпишат споразумението, децата им ще бъдат изключени от градината. „Това е грубо нарушение на действащите закони, което считаме за недопустимо”, пишат в писмото до министъра от сдружението.

Целият текст на изложението можете да видите тук.

Haskovo.net   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини