От х:

Днес в x:

Провокации на границата:Тирове щурмуват КПП-то в 3 сутринта

Тирове опитаха да щурмуват границата снощи

Тирове на пещерска превозваческа фирма са опитали да преминат през блокирания контролно пропускателен пункт на ГКПП „Капитан Андреево” като са предизвикали суматоха и сблъсъци около 3.30 сутринта. По първоначална информация, поне два тира на фирмата са тръгнали със загасени светлини към пункта, въпреки че той е официално затворен за камиони. В резултат на необезопасеното си придвижване са били закачени двама шофьори от протестиращите, които в този момент са били пешеходци. Единият е с охлузена ръка, другия с натъртен крак.

Нарушителите са спрени в самия контролно-пропускателен пункт от гранична полиция, като се установило, че един от водачите е бил пиян. С него е пътувал и собственика на превозваческата фирма "Дуан" Сунай Мустафа. На него му е съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. Още повече, че екшънът включвал и други коли на фирмата му, по информация от полицията 15-20 камиона. 


В щурма на ГКПП-то са участвали общо 10 тира, като 9 от тях са проникнали в самия пункт. Там са били спрени от гранична полиция, но не без меле с участието на много шофьори. Един от тях е получил няколко юмручни удара, но няма сериозни наранявания.

Щурмуващите тирове са били сред блокираните на границата, но протестиращите превозвачи не смятат, че акцията им е от изнервеност. Фирма Дуан е една от големите в българия с над 70 камиона, а големите превозвачи се отказаха от блокадата на границата. Затова малките фирми разглеждат случилото се като провокация. 

Както вече ви уведомихме, вчера малките фирми затвориха пътя, който води към граничния пункт, като за барикада използваха камион на хасковска фирма. Недоволните превозвачи обвиняват правителствата на България и Турция, че вече две седмици не могат да решат проблема с разрешителните за преминаване на границата. През това време заклещените камиони изхвърлят развалена стока, а фирмите търпят огромни загуби. Малките фирми обвиняват големите български превозвачи, че са ги изоставили в протестта, а част от най-екстремистки настроените протестиращи дори предложиха блокада с тирове на парламента.

От полицията в хасково уточнихапо-късно днес, че с дрегер са тествани двамата шафьори излезли на шосето, за да стопират потеглящата колона от тирове, махайки с ръце.При единият от тях е отчетено наличие на алкохол от 1,44 промила, а при другият-0,44. 

Г.Христов

Те се промъкнали вечерта покрай блокиращия тир на хасковска фирма
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини