От х:

Днес в x:

200 дарители разплакаха самотната майка Румяна

Над 200 пакета с дарения получи днес младата майка Румяна, която сама отглежда момиченцето си Аслъ. При вида на пълния с пакети микробус Румяна не сдържа сълзите си.

„Щастлива съм. Нямам думи. Досега никой не ми е обръщал такова внимание. Мислех, че на света има само един добър човек – бай Лютфи. Искам да благодаря на всички дарители”, през сълзи каза самотната майка.

За драмата на жената, която живее в съборетина в вилна зона „Каменец” разказаха еTV и Haskovo.net. Публикациите станаха повод за организиране на дарителска кампания. Мотор на кампанията бе национален форум «Моето дете». Над 200 пакета с дрехи, обувки,, завивки и чаршафи, кухненски уреди и посуда, пакетирани храни се събраха само в рамките на пет дни. Малката Аслъ веднага си хареса няколко играчки и ги гушна в скута си.

Докато доброволците пренасяха част от пакетите в съборетината на Румяна, младо семейство от Хасково докара камион с дърва и въглища, дар за самотната майка. Семейството не пожела да каже името на фамилията си, а децата им се включиха в кампанията, като подариха лакомства на малката Аслъ.

Драмата на Румяна е, че жилището й е отдалечено на километри от най-близката детска градина, а пътят до чертите на града е в кал, преспи и локви. Жената не може да започне работа, защото трябва да се грижи за малката си дъщеричка.

Румяна събира документи за кандидатстване за общинско жилище, защото по думите на Мариана Чомпалова от «Моето дете» съборетината й не е дом, а «барака за инструменти». Има ток, но няма вода. Единствената стая е без прозорец, а в коридорчето Румяна готви.

Младата майка се надява да си намери и работа, а детето смята да запише в най-близката детска градина - №5. «Там обаче ми поискаха бележка, че работя, за да е сигурно, че мога да си плащам таксата», разказа Румяна.

«Няма такова нещо», отрече пред репортер на Haskovo.net директорката на градината Весела Янкова. „Жената не ме е разбрала. Дори с колежките сме говорили за нейния случай и сме готови да й плащаме таксата за месец-два, ако се наложи. Просто й казах, че е добре да си намери работа, ако детето остане при нас в яслата”, обясни Янкова.

За голяма част от пакетите с дарения нямаше място в скромната къщичка на Румяна, затова те бяха складирани при съседа – бай Лютфи.

Тодор Кръшков          

Мариана Чомпалова и Румяна с детето си пред пълния с дарения бус

В малката стаичка нямаше място за пакетите с дарения
Това е единствената стаичка на Румяна, без прозорец

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
20 фев 2020
Последни новини