От х:

Днес в x:

Пенсионер от Пътното чисти без пари Хасково-Димитровград

Сузукито на Георги Левката чисти безплатно пътищата в региона

Пенсионер от хасковското Пътно реши да свърши работата на бившите си колеги и се зае днес да чисти пътя Хасково-Димитровград, при това без пари. Човекът не понасял придвижването по непочистени пътища и още повече не изтърпявал да гледа мъките на колегите си шофьори. Понеже имал свободно време, а шофирането му било хоби, съчетал полезното с приятното - почнал да чисти със саморъчно направен снегорин. В началото било само в родното село Крепост, но напоследък разнеслата се слава го отвеждала и на други дестинации.

Всяка сутрин Георги Георгиев по прякор Левката зарежда 20-тина лични лева в резервоара на личното си Сузики и тръгва да изстъргва кишата и снега.

В начинанието 67-годишния мъж привлякъл и своя син, а страничната последица била, че и неговия син /и внук на Георги/ изявил желание да кара булдозера самоделка.

Всичко започнало преди три години. Бай Георги изобретил механизъм за закрепване на гребло пред бронята на своя джип. Монтира се за около два часа и се управлява от арматурното табло. Било толкова лесно, че водачът не „кандисвал“ и след цял ден каране. Различният габарит не смущавал бившия състезател по мотокрос и настоящ водач на бъги. Било му все едно дали ще джитка по селски или градски улици. Стигала му благодарността на хората.

Как Георги Левката доказа, че сме нация техническа и имат ли иновациите почва у нас вижте в репортажа на eТВ по новините в сряда

Г.Христов

Собственикът го прави за да помогне на колеги шофьори
Монтира греблото за час и го командва от таблото
Ефектът е видим

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини