От х:

Днес в x:

Хасковлия без книжка, с кола без застраховка и годишен преглед, вози като такси

55-годишен хасковлия е бил спипан вчера да извършва нелегална транспортна дейност, съобщават от полицията. Той бил спрян по пътя Кърджали - Хасково при съвместна акция на МВР и ДАИ. В автомобила му „Опел Кадет“ пътувала жена от Криво поле до Хасково, която признала пред проверяващите, че се е договорила с шофьора да плати за превоза цената на автобусния билет.

В хода на проверката пък се оказало, че колата няма застраховка „Гражданска отговорност“ и не е минала годишен технически преглед. Капак на всичко било, че шофьорът нямал и валидно свидетелство за управление на МПС. Икономическите полицаи му съставили 2 акта за нарушенията, а инспекторите от ДАИ – един, за нерегламентиран превоз на пътници. Колата му пък е вдигната на трупчета на наказателен паркинг за 6 месеца. По данни на проверяващите мъжът не за първи път отнася санкции за същото нарушение.

За подобен случай съобщават и от РУП-Димитровград. Отново при съвместна проверка е установен 39-годишен димитровградчанин, превозвал пътници срещу заплащане с лекия си автомомбил ”Шевролет” по автобусна линия в града. Автомобилните инспектори са го санкционирали с акт, а колата е откарана на наказателен паркинг.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини