От х:

Днес в x:

Развръзка: Границата пое хасковската Агенция по храните

Човек на граничния фитосанитарен контрол пое храните в Хасково


Граничният инспектор от фитосанитарния контрол Кирил Делчев официално е новият шеф на хасковската Агенция по безопасност на храните, научи Haskovo.net. Днес структурата е била уведомена с имейл от София за новото си началство, което трябва да бъде за постоянно. От юли миналата година Агенцията е без постоянен директор, след като титулярът д-р Христо Вълчанов бе отстранен, защото затвори местен производител на месо за открити нередности в производствения процес.

Оттогава до днес Агенцията бе оглавяване от двама временни шефове - д-р Марияна Шумова и д-р Владимир Хърсев. Имаше и опит за назначаване на постоянен началник, но победителят от предишния конкурс Янко Кючуков не бе допуснат до поста, заради течащи срещу него прокурорски проверки.

Шумова и Хърсев участваха и във втория конкурс за директор през декември, като дамата дори отиде на финалното интервю. Там обаче агрономът Делчев я победи. Неговите шансове се считаха за най-големи още преди няколко дни, когато стана ясно, че е допуснат до финала за сметка на дългогодишните ветеринари д-р Владимир Хърсев и д-р Данчо Наков.

Така, Делчев ще бъде постоянния шеф, освен ако бившият д-р Вълчанов не осъди Агенцията по храните. По неофициална информация той е спечелил на първа инстанция обжалването срещу уволнението си.

Новината не бе потвърдена от националната Агенция по безопасност на храните, чиято пресслужба бе със „заглъхнали“ телефони. Съгласно разчетите на софиянци хасковският шеф трябваше да стане ясен в началото на следващата седмица или най-рано в петък. Днес е сряда.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини