От х:

Днес в x:

Баркод спестява грешки в данъчната декларация

Вместо ръчно, свалянето на данните от декларацията става автоматично

Декларация за облагане на доходите с баркод спестява грешки при обработката на данните. При подаване на такъв документ се елиминира възможността данъчните служители да допуснат чисто технически грешки при изчисляване на дължимия данък. Освен това подаването на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък, защото не се налага обработване и сваляне на данните от тези декларациите ръчно, а вместо това информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода.

Формуляр на декларация с баркод вече е качена на интернет страницата на Националната агенция за приходите (НАП) – www.nap.bg. Той трябва да се изтегли на компютър и да се попълни „офлайн“. Подаването на декларацията става с изпращане по пощата като писмо или на място в офиса на НАП.
Срокът за подаване изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне.
За първите две седмици от старта на новата данъчна кампания, 85 души от областта вече са обявили доходите си в офиса на НАП в Хасково. 27 от тях са го направили по интернет с електронен подпис, което им дава възможност с намалят с 5% дължимия данък за довнасяне. Останалите 58 души са посетили Агенцията лично.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини