От х:

Днес в x:

За малко изтървахме шампиона в зала „Дружба”

След драматични обрати, баскетболистките на „Хасково 2012” не успяха да измъкнат победата от шампиона „Дунав 8806” в зала „Дружба. Крайният резултат на срещата бе 59:68.
Победата за „Дунав 8806” бе трудна, но изключително важна при гостуване в последния кръг на втория полусезон в Националната баскетболна лига за жени. За триумфа им решаващи бяха последните силни за гостенките минути. Така русенките, заедно с Левски, вече делят първото място с актив от 9 победи и 3 поражения, докато хасковлийки са на пето място с баланс 4-8. С тази победа гостенките в днешния мач се класираха и на полуфинал за Купата, тъй като имат предимство в общата си точкова разлика пред Левски. И двата тима се победиха с по 4 точки, но общо Дунав е +166, а "сините" са +84, което поставя русенки на първо място след първите две завъртания и съответно го праща директно в четворката за купата.

Първата част на срещата се оказа по-силна за гостенките и завърши с 11:15 точки. През втората обаче „Хасково 2012” тръгна със серия от точни попадения и поведе в резултата. В края на първото полувреме домакините имаха три точки преднина. След почивката русенки отново си върнаха водачеството. Така третата част завърши при пасив от 2 точки за домакините. В началото на последната част домакинките изравниха. В този момент Дунав отговори със 7-0 и до края не изпусна победата.

Реално разликата между двата отбора се получи при стрелбата от тройката. Домакините успяха само 2 от 10 опита, докато гостите бяха 5 от 15.
Най-резултатна за победителките стана Радостина Димитрова с 23 точки, а тя добави и 6 борби. Кристина Сантяго направи дабъл дабъл с 15 точки и 14 борби, а Таня Чиров вкара 13 точки.

За домакините с внушителните 25 точки и 19 борби завърши новакът Уолтия Рол, а Тацяна Мелникова се отчете с 16 точки.

Анета Кутелова

Най-новото попълнение на "Хасково 2012" - бахамката Уолтия Рол

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини